Säännöt

VIRALLISET SÄÄNNÖT  12.1.2019 alkaen

Säännöt koskien autoja:

Ei ylimääräisiä voimanlähteitä.

Venttiilikopan tulee olla metallia.

Auto ei saa olla kuin 40mm pitempi kuin itse venttiilikoppa.

Pyörä ei saa olla yli 155mm halkaisijaltaan.

Auton maksimileveys 250mm

Auton suurin sallittu paino on 3600g.

Säännöt koskien rataa:

Rata voi olla erityisesti kilpailuja varten rakennettu kaltevan ja kaltevan osan jälkeisen riittävän tasaisen alueen muodostama kilpailun järjestäjän määrittämä kokonaisuus.

Rata voi myös olla sopivassa loivassa mäessä. Epätasainen pinta päällystetään tarvittaessa sopivalla sileällä materiaalilla. Rata merkitään jollakin sopivalla tavalla.

Säännöt koskien kilpailun kulkua:

Kilpailun järjestäjä määrittää rata-alueen koon.

Mikä tahansa auton osa ensinnä ylittää maaliviivan ratkaisee voittajan.

Rata-alueelta ulos ajautunut ajokin lähtö hylätään.

Mikäli kumpikaan ei pääse maaliin asti, pisimmälle päässyt on voittaja. Kilpakumppanin radalle eksymisestä ei rangaista.

Kontaktit sallitaan.

Kilpailun tuomari voi määrätä uusintalähdön.

Tasapelin jälkeen ajetaan uusintalähtö.

Kilpailu käydään kaksinkamppailuina Drag Race -kiihdytysautojen eliminaattorikaaviota soveltaen. Mikäli osallistuvien autojen määrä on suuri, voidaan ajaa alkukarsinnat ennen eliminaattorilähtöjä.

Voittavat autot jatkavat eliminaattorikaaviossa. Pyritään 8,16, 32 jne auton kaavioon, jolloin ei tule soololähtöjä. Mikäli osallistuvia kilpureita on kovin vähän, voidaan ajajakokouksessa sopia, että kaikki kilpailevat kaikkia vastaan.

Katsastuksessa varmistetaan auton sääntöjenmukaisuus. Sääntöjenvastainen auto ei voi osallistua kilpailuun. Voittaja-autot voidaan tarkastusmitata.